Oldal kiválasztása
Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Múzeumok Éjszakája

június 26 @ 5:00 du. - 8:00 du.

AZOK A VÖRÖS KÖVEK
A különös formájú Babás szerkövek még ma is ott magasodnak a Nyugat-Mecsek oldalában, melyekhez mondát költött a nép. Egy kényelmes túra után, a nevezetes sziklák érintésével érkezünk Cserkútra, ahol ezek a kővé vált lakodalmasok elevenednek meg a MaCseK színpadán Szabó Zsuzsa bábművész tárgyanimációs játékában. A program részeként megtekinthető a Levendulaszínház bábkiállítása valamint a malommúzeum és a malomkő gyűjtemény, hiszen Magyarország legkisebb, eredeti helyén álló malmában a Jakab-hegy vörös kövei őröltek.

Részletes program:
17 óra – Találkozás Kővágószőlős buszmegállóban a Hősök terén – A szabadtéri kőtár megtekintése után a Kövirózsa tanösvény nyomvonalán indul a közepesen erős 5 km hosszú túra link a MaCseK MeCseK csempe alatti tartalomra a Babásszerkövek érintésével. Máris megpróbálhatjuk kitalálni, vajon melyik szikla kinek a megkövült maradványa lehet? Időtartama 2 óra, érkezés a tanösvényről letérve Cserkútra. Túravezető Pintér Tibor +36 30 916 7402
18 óra – Kapunyitás a MaCseK-ban. – Malommúzeum link a malommúzeum csempe alatti leírásra és a Levendulaszínház bábkiállításának megtekintése és malom társasjáték link a Minden, ami malom csempe alatti tartalomra kapuzárásig.
19 óra – A kővé vált lakodalmas menet – Több száz éves monda 30 percbe sűrítve, Szabó Zsuzsa bábművész tárgyanimációs játéka. link a pajtaszínház csempe alatti leírásra
20 óra – Kapuzárás – csatlakozási lehetőség a János napi búcsú nyilvános programjaihoz.
Felnőtt jegyárak:
Túravezetéssel 1200 ft
18 órától a MaCseK programjaira 1000 ft
Gyerekeknek ingyenes, a cserkúti lakosok számára félárú kedvezmény.
Jegyvásárlás előzetes regisztrációt követően a helyszínen.
Az egészségügy és szociális szolgálat dolgozói az itt letölthető igazolás felmutatásával ingyen látogathatják a rendezvényt.

Részletek

Dátum:
június 26
Időpont:
5:00 du. - 8:00 du.
View Esemény Website

Helyszín

MaCSeK
Rákóczi utca 18.
Cserkút, 7673 Magyarország
+ Google Térkép